Tijd voor een frisse wind

Wij zijn vanaf nu De Roerganger

Logo Watersportschool
Bootverhuur Leren Varen Groepen

info@watersportschool.nl
0475 - 327 873

Oolderhuuske 1, 6041TR Roermond

Cursusaanbod

Wij bieden verschillende soorten cursussen voor jong & oud en van beginner tot gevorderde.

3 Daagse zeilcursus

Praktijk > voor beginners en gevorderden

De driedaagse zeilcursussen zijn verdeeld in drie opeenvolgende dagen in (korte) vakanties of drie dagen in verschillende weekends. Elke dag start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur, onderbroken door een lunchpauze.

€295/225
3 dagen

Zomerzeilweek

Praktijk > een week plezier en CWO 1/2

Deze vijfdaagse zomerzeilweken worden in de grote vakantie georganiseerd. De nadruk ligt op het leren zeilen, maar het is ook vakantie: daarom is er ook gelegenheid voor spel, zwemmen, en een dagtocht met picknick. Alle lunches zijn inbegrepen. De week wordt op vrijdag afgesloten met een vlootschouw waar alle ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa's, oma's … eigenlijk iedereen uitgenodigd is om te komen kijken. Aan het eind van deze middag sluiten we af met een feestelijke diploma uitreiking.

€375/319
5 dagen

(ver)Gevorderde opleiding

Praktijk & Theorie > CWO 3/4

Opleidingen voor CWO 3 en 4 (zwaardboot en kielboot) worden tweemaal per jaar in voor- en najaar verzorgd. Deze zesdaagse cursussen zijn vooral trainingen onder begeleiding. De theorie wordt eigen gemaakt door zelfstudie, de zeildagen zijn zeer intensief. Er wordt gewerkt met verschillende trainers en bemanningen. Doel van CWO3 is om de vaardigheden zo uit te breiden dat onder ongunstige omstandigheden verantwoordelijkheid over boot en bemanning gedragen kan worden. Voor CWO4 is het einddoel om dit onder alle omstandigheden te beheersen en daarnaast uit te blinken in doelmatigheid en herhaalbaarheid van alle manoeuvres.

Drie weekenden in het voor-/najaar

€425
6 dagen

Vaarbewijs

Theorie > voor meeste binnenwateren

Als Watersportschool organiseren wij geen Nederlandse Vaarbewijs cursussen meer. Wel kunnen wij u adviseren om de online cursus van de Vaarbewijs Academy te volgen. Zij hebben de meest recente veranderingen goed in kaart. Het slagingspercentage van de online cursus ligt rond de 80%. https://vaarbewijs.academy/

Wel organiseren wij bijna elke maand een Duitse Vaarbewijs cursus, Sportboot Führerschein. Voor zowel de cursus als het examen kunt u bij ons terecht.

Zeilclub

voor gevorderden

De jeugd kan maandelijks onder begeleiding van een trainer meezeilen met de Zeilclub. Het zeilniveau ligt minimaal op jeugdzeilen 3. De boten die gebruikt worden zijn de RS Tera, Laser Pico, Radiaal Laser en Laser Bahia.

De zeilclub vaart iedere laatste zondag van de maand. 

€59 / dag
1 dag

Funkbetriebszeugnis SRC & UKW Sprechfunkzeugnis Binnenschiffahrtsfunk (UBI)

Kursinhalte:

  • Seefunk/Binnenschifffahrtsfunk
  • Technische/rechtl. Grundlagen
  • UKW Funkgeräte (Bedienung)
  • Int. Buchstabieralphabet
  • Abwicklung des Funkverkehrs, insbes. Not-, Dringlichkeits- und Sicherheitsverkehr
  • Amtliche Prüfungsfragen
  • Übungen zur praktischen Verkehrsabwicklung
3.Tage