Seizoen 2019 zijn wij t/m 2 november geopend op dinsdag t/m zondag. Vanaf 3 november zijn wij alleen op afspraak aanwezig.. Vanaf 3 april 2020 zijn we weer regulier open.

Leren zeilen kan bij Watersportschool Frissen voor beginners in alle leeftijden. Kinderen vanaf 7 jaar zeilen in onze Optimisten, terwijl oudere jeugd in grotere sportieve boten les krijgt. Volwassenen varen in een Valk (kielboot) of Fox22 (kajuitboot). Alle lessen van onze zeilschool gaan uit van het opdoen van zeilervaringen, theorie wordt voornamelijk in de boot behandeld. Als naslagwerk gebruiken we verschillende boeken die aansluiten bij de lesboot en leeftijd van de cursist.

Met onze theorie opleidingen voor het Klein Vaarbewijs 1 en 2, en Basiscertificaat marifonie leert u natuurlijk niet écht varen. Vaak zijn deze diploma's wel vereist om te mógen varen. Dat is het geval wanneer uw boot sneller kan varen dan 20 km/uur of een lengte tussen 15 en 25 meter. Afhankelijk van uw vaargebied heeft u vaarbewijs 1 of 2 nodig. Heeft uw schip een marifoon aan boord dan bent u verplicht om ook een Basiscertificaat marifonie te hebben. Deze cursussen zijn sowieso waardevolle aanvullingen voor elke watersporter.


Ons cursusaanbod voor kinderen voor jeugd voor volwassenen

3 Daagse zeilcursus

vanaf 7 jaar
Praktijk ❱ voor beginners en gevorderden

De driedaagse zeilcursussen zijn verdeeld in drie opeenvolgende dagen in (korte) vakanties of drie dagen in verschillende weekends. Elke dag start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur, onderbroken door een lunchpauze.

Duur: 3 dagen
Tijdens korte vakanties en op drie zaterdagen of zondagen van 10:00-17:00

Prijs: € 275/195

Zeilclub

vanaf 10 jaar
Praktijk ❱ voor gevorderden

De jeugd kan maandelijks onder begeleiding van een trainer meezeilen met de Zeilclub. Het zeilniveau ligt minimaal op jeugdzeilen 3. De boten die gebruikt worden zijn de RS Tera, Laser Pico, Radiaal Laser en Laser Bahia.

Duur: 1 dag
Altijd op de laatste zondag van de maand

Prijs: € 49

Zomerzeilweek

vanaf 7 jaar
Praktijk ❱ een week plezier en CWO 1/2

Deze vijfdaagse zomerzeilweken worden in de grote vakantie georganiseerd. De nadruk ligt op het leren zeilen, maar het is ook vakantie: daarom is er ook gelegenheid voor spel, zwemmen, en een dagtocht met picknick. Alle lunches zijn inbegrepen. De week wordt op vrijdag afgesloten met een vlootschouw waar alle ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa's, oma's … eigenlijk iedereen uitgenodigd is om te komen kijken. Aan het eind van de middag sluiten we af met een feestelijke diploma uitreiking.

Duur: 5 dagen
Ma-Vr in de zomervakantie

Boten: Optimist, RS Tera, Valk of Laser Pico
Prijs: € 329 / 289

(ver)Gevorderde opleiding

vanaf 15 jaar
Praktijk & Theorie ❱ CWO 3/4

Opleidingen voor CWO 3 en 4 (zwaardboot en kielboot) worden tweemaal per jaar in voor- en najaar verzorgd. Deze zesdaagse cursussen zijn vooral trainingen onder begeleiding. De theorie wordt eigen gemaakt door zelfstudie, de zeildagen zijn zeer intensief. Er wordt gewerkt met verschillende trainers en bemanningen. Doel van CWO3 is om de vaardigheden zo uit te breiden dat onder ongunstige omstandigheden verantwoordelijkheid over boot en bemanning gedragen kan worden. Voor CWO4 is het einddoel om dit onder alle omstandigheden te beheersen en daarnaast uit te blinken in doelmatigheid en herhaalbaarheid van alle manoeuvres.

Duur: 3 dagen
Drie weekenden in het voor-/najaar

Boten: Valk of Laser
Prijs: € 375

Vaarbewijs

vanaf 18 jaar
Theorie ❱ voor meeste binnenwateren

Als Watersportschool organiseren wij geen Vaarbewijs cursussen meer. Wel kunnen wij u adviseren om de online cursus van de Vaarbewijs Academy te volgen. Zij hebben de meest recente veranderingen goed in kaart. Het slagingspercentage van de online cursus ligt rond de 80%. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u op onze Watersportschool terecht voor het kopen van een online cursus, oefenvragen en eventueel een boek of deze online bestellen bij: http://vaarbewijs.academy/vaarbewijs-1-2/cursus-online/

 


Onze lesboten